Grillad Bratwurst med bulgursallad och grillade grönsakermed orientalisk kryddning

(2 st) Mitt betyg: 0

Grillad Bratwurst med bulgursallad och grillade grönsakermed orientalisk kryddning

  • 4 personer

Ingredienser

Grillade grönsaker
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 gul paprika
  • 250 g cocktailtomater, på kvist
  • Olivolja
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
Tomatsalsa
  • 250 g grillade cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finhackad koriander
  • Flingsalt och svartpeppar
Bulgursallad
  • 3 dl bulgur eller andra goda gryn
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa chiliflakes
  • Flingsalat och svartpeppar
  • 3-4 msk olivolja
  • ½ citron, pressad saft
  • 2-3 msk grovhackad bladpersilja
Yoghurtsås med mynta
  • 3 dl tjock yoghurt
  • ½ gurka
  • Salt och svartpappar
  • 2 msk finhackad mynta
Skriv ut recept

Gör så här

Grillade grönsaker

  1. Skär auberginen i skivor på längden. Kärna ur och dela paprikan i bitar på längden.
  2. Lägg ut aubergine, paprika och cocktailtomater på en bricka och gnid in med några matskedar olivolja.
  3. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Grilla över direkt värme tills grönsakerna fått fin färg och mjuknat.

Tomatsalsa

  1. Grovhacka grillade tomater eller lägg ner hela i en bunke.
  2. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Tillsätt tillsammans med rödvinsvinäger olivolja och krydda med finhackad koriander och krydda med lite salt och peppar.
  4. Servera salsan till de grillade grönsakerna och grillad korv.

Bulgursallad

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt paprikapulver, gurkmeja och chiliflakes i kokvattnet.
  2. Häll upp i en bunke och tillsätt olivolja, citronsaft och blanda runt.
  3. Toppa med hackad persilja

Yoghurtsås med mynta

  1. Häll ner yoghurten i en bunke.
  2. Skala och kärna ur gurkan och finhacka. Blanda ner tillsammans med lite salt och peppar.
  3. Blanda och lägg upp i en skål.
  4. Toppa med hackad mynta och ringla gärna lite olivolja över toppen.